SEO Çakraları: İnternet Trafiğinizi Arttırmak İçin En İyi 11 SEO Tavsiyesi

buddhism men group

Budist ve Hindu öğretilerine göre çakralar bir kişinin iyi hali için yardım ederler. İç güdüler düşünce ve hislerle iç içe geçmelidir. Çakralar olması gerekenden daha fazla aktif de pasif de olmamalıdır. İç huzur dengesiz çakralar ile mümkün değildir. Bu SEO için de geçerlidir.

SEO çakraları bir web sitesini arama motorları ile barış halinde olması için açık olmalıdır. Bir web sitesi hızlı ve mobil uyumlu olmalıdır. Bütün linkler koordine ve birbiriyle uyumlu olmalıdır. Bir internet sitesinin huzurunu gereksiz ve fazla kelime kullanımıyla kaçırmayın. URL adresleri içerikle uyumlu olmalıdır.

İnternet trafiği kendi içinde sürekli bir akış içerisindedir ve bu yüzden bu trafiğin web sitenize akması için SEO çakraları açık olmalıdır. Eğer SEO çakraları kapalı veya aşırı kullanımdaysa internet sitenize olan internet akışı zarar görür. Denge ve ritim SEO için anahtar kelime.

Arama sonuç sayfalarında daha üst sırala çıkmak için gerekli olan çakralara göz atalım:

Çakra 1: Doğru Alan Adını Seçin ve Devam Ettirin

İyi bir afiş her zaman bir işe müşteri çeker. Alan adı bir işin internet dünyasındaki tabelasıdır. Bu müşterileri çekmek için en önemli şeylerdendir.

Öncelikle alan adınıza marka isminizi eklemeye çalışın. Bir alan adı sadece bir markanın ismi de olabilir.

different-lemon-slide

Eğer işiniz Adidas değilse alan adınıza bir kaç kelime daha eklemek daha etkilidir. Bulunduğunuz bölge veya uzmanlık alanınızı alan adınıza anahtar kelime olarak ekleyebilirsiniz fakat alan adını kısa ve basit tutmayı unutmayın. Örnek olarak "besiktastakigelmisgecmiseniyitesisatci.com" yazmak yerine "besiktastesisat.com" yazmak çok daha kolay.

Rakamlar ve çizgilerden kaçınılmalıdır. Kesinlikle profesyonel değil. Asla bunu yapmayın.

Bir çok alan adı uzantısı vardır ve "com" uzantısı her duruma uygun olmayabilir. Örnek olarak, bölge isimleri alan adı olarak kullanılabilir. Profesyonellik alanları da kullanılabilir. Mesela "ayakkabi.store" kullanılabilir. Ayrıca "org" gibi kar amacı gütmeyen organizasyonlar tarafından kullanılan ve "net" gibi teknik şirketlerin kullandığı bazı temel alan adları da vardır.

En önemlisi alan adınızı kullanmaya devam edin. Devamlılık ve süreklilik bir web sitesini başarısı için anahtardır.

Çakra 2: Hızlı olun, Web Sitenizi Yavaşlatacak Her Şeyi Bırakın

Sayfa yüklenme hızı Google'ın algoritmasına kattığı parametrelerden biridir. Bir web sitesi için çok büyük önem arz eder. Sayfa yüklenme hızı Google botlarından daha çok kullanıcı için önemlidir. Sonuçta web siteleri insanlara hizmet için varlar.

Çalışmalar gösteriyor ki, kullanıcıların %40'ı eğer bir web sitesinin yüklenmesi 3 saniyeden fazla sürerse o siteyi terk ediyorlar ve daha da kötüsü bu terk edenlerin %80'i bu internet sitelerine geri dönüş yapmıyor. Online dünyada insanların yarısından fazlası bir internet sitesine sadık kalmak için hız istiyorlar.

Sadece bir saniyelik gecikme potansiyel müşterilerin %7'sinin varolan müşteriye dönüşmesini engelliyor. Bu işiniz için çok önemli bir istatistik. Örneğin, bir saniyelik gecikme ayda 100.000 Türk Lirası kazanan bir e-ticaret web sitesinin yıl içerisinde tam tamına 175.000 Türk Lirası kaybetmesi anlamına geliyor.

Çakra 3: İnsan Merkezli Üretim

İçerikleri insanlar için ürettiğinizi aklınızdan çıkarmayın. Arama motoru botları için yazılmış bir içerik insanlarla etkileşime geçmek için yetersiz kalabilir. Üretime yaklaşım insan merkezli olmalıdır. Unutmamak gerekir ki hizmet veya ürünlerini insanlar alacak ve içeriklerinizi onlar paylaşacaktır.

Çakra 4: Özelleştirilmiş Uzun Terimli Anahtar Kelimeler Kullanın ve Hemingway Gibi Yazın

Aşırı anahtar kelime kullanımından kaçının. Her yere sürekli aynı kelimeyi yazmayın. Her şey alakalı terimlerle ifade edin, satmak istediğiniz terimlerle değil. Arama motoru botları anahtar kelimelerle boğulmuş web sitelerini flood sitesi olarak görürler ve bu bir web sitesinin sonunu hazırlar. Bundan kaçının. Denge sağlayın.

Blog yazarken Ernest Hemingway gibi düşünün. Tekrar eden kelimeler yazınız içerisindeki en önemli kelimeler olmalı. Müsriflikten kaçının. Markanızın karakterini yansıtan kelimeler kullanın. Tabiiki de kimse Hemingway kalitesinde yazamaz ama siz olabildiğince sade ve basit yazmaya uğraşın.

daktiloda yazı yazan eller

Anahtar kelimeler aynı zaman uzun olmalıdır. İki kelimeli ve detaya inilmemiş anahtar kelimeler sizi yüzlerce rakibiniz karşısına öne geçirmez. Bir işi en ince detayına kadar anlatmak gerekir. Örneğin, bir pastahane işletiyorsanız işinizi sadece "Mesela Pastanesi İstanbul" olarak tanımlamayın. Eğer vegan mamülleri üreten bir pastane işletiyorsanız, işletmenizi gurur duyarak "İstanbul'un en iyi vegan ve glutensiz mamüller üreten pastanesi" olarak tanımlayabilirsiniz.

Çakra 5: Eşsiz ve Değerli Olun, Tıklanmaya Değin

Bu çakrayı açmak için web sitenize bir blog sayfası açmak en iyi yoldur. Aslında, bu yol neredeyse her çakrayı açık hale getirmek için en iyi yoldur.

İşinizde başarılı olmanız ve markanızın ismini duyurmanızda eşsiz olmanız çok önemlidir. Ürettiğiniz içerikler de değerli ve eşsiz olmalıdır. Üstelik bilgi de veriyorsa bu çok büyük bir artıdır.

Sadece diğer internet sitelerinden içerikleri kopyalıyorsanız arama motorları sizi sonuç sayfalarının son sıralarına atacaktır. Şöyle düşünebilirsiniz, eğer Wikipedia'dan bir içeriği intihal ederseniz Google sizin web sitenizi sıralamaya zaman ayırır mı? HAYIR. Araştırmalara göre, içerik pazarlamasından sonuç almak için içeriğinizin eşsiz ve bilgi içerikli olması gerekir.

Bir önceki çakrada bahsettiğimiz vegan mamüller üreten bir pastane, tarifleri hakkında bloglar yazabilir. Kim evde küçük vegan ekler yapmak istemez ki? İyi yazılmış, eşsiz, eğitici ve görseller zenginleştirilmiş bir blog yazısı web sitesinin trafiğini arttıracaktır.

Çakra 6: İyi Yazılmış Metadata

Sağlam bir metadata (başlıklar ve meta açıklaması), potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek için atılacak ilk adımdır. Dikkat çekemezseniz, insanları sayfanıza tıklamaya ikna edemezsiniz.

ai-coding

- Başlık Açıklaması

Başlık açıklaması, sekmede açık olan sayfanın sekmede gözüken başlıktır ve arama sonucu sayfalarında gözükür. Buraya önce marka adınızı yazın ve sonrasında profesyonellik alanınızı veya işinizi yazın. Örneğin, Bursa'da arama tamiri üzerine olan bir işin web sitesinin başlığı "Ali Araba Tamiri | Bursa Egzoz Bakımı" olarak kullanılabilir. Başlık için ideal karakter sayısı 10 ila 70 arasındadır.

- Meta Açıklaması

Burası potansiyel müşterilerinizin kalbini çalacağınız yer. Meta açıklamalar da arama sonuç sayfalarında gözükür. 2 veya 3 cümle ile güçlü bir etki yaratmanız gerekir. İçeriğinizi mükemmel bir şekilde özetlemeniz gerekir. Bu açıklamada da kopya içerik kullanmayın. Temel olarak, web sitenizin her noktasında eşsiz olmanız gerekir. Meta açıklama için ideal karakter sayısı 160 ila 300 arasındadır.

Çakra 7: Uyumlu URL Adresleri Kullanın

URL adresinizi organize, basit ve kolay tutun. Açıklayıcı olmayan URL adresleri kullanıcılarınızı ve arama motoru botlarının kafasını karıştıracağı için SEO çakranızı kapatacaktır

Her zaman tire işareti kullanın çünkü Google alt çizgileri okumaz. Büyük harf kullanmanız arama motorlarının kafasını karıştırabilir. URL adresinize anahtar kelime eklemek mutlaka işinize yarayacaktır.

Örnek olarak, "meselapastaneistanbul.com/blog/vegan-glutensiz-mini-ekler/" çok güzel bir URL adresi örneği iken "mesela_pastanesi.com/reQs_53/" son derece kötü bir örnektir.

Ayrıca, başlığın tamamen URL adresine yazılması gerekmez. Örneğin, "Bir Unicorn Yakalamak İçin 32 Harika Yöntem Hem de 5 Dakikada" gibi bir başlığı "/unicorn-yakalama-methodlari/" şeklinde URL adresine yazabilirsiniz.

Çakra 8: Fotoğrafları Açıklayıcı Terimler Kullanın

Her arama motorunun görsel sonuçlar için ayrı bir bölmesi vardır. Bu görsellerin ne kadar önemli olduğunun bir kanıtıdır.

Kendi alışkanlıklarınızdan düşün. Özel bir alanda fotoğraf aradığınız da ne yaparsınız? Arama çubuğuna kelimeleri yazarsınız.

Bir görsel bulunabilirliğini ona yazılan içeriğe bağlıdır. Görselin alternatif yazısına bulunduğu sayfayla ve kendisiyle alakalı anahtar kelimeler yazın ve bu anahtar kelimeleri abartmamaya özen gösterin. Alakadarlık seviyesi optimizasyon için son derece önemlidir.

world's best boss

Üzerinde "Dünyanın En iyi Patronu" yazan bir kupayı sakın "satın al" olarak adlandırmayın. HTML ile alakalı sebeplerden dolayı yüklediğini dosyanın adı da açıklamada kullandığınız terimlerle aynı olmalı. Örnek olarak "kupa.jpeg" olmalı "tda675d12tga.jpeg" değil.

Vhizo'da eklediğiniz fotoğraflara alternatif yazı yazmak için görselin link kodundan önce "[" ve"]" simgeleri arasına açıklamanızı yazmanız gerekir.
![ALTERNATİF YAZIYI BURAYA YAZIN](https://vhizo.com/user/999/library/ornek.jpg)

Çakra 9: Link Sistemleri Kullanın (outlink, backlink, internal link)

Bu çakra bir üçlemedir.

- Outlink

Rakiplerinizin bloglarına linkler verin. Evet, bunu yapın. LexBlog kurucu Kevin O'Keefe'ye göre, rakiplerinize link vermek ve bloglarınızda bahsetmek akıllıca bir harekettir ve bu kesinlikle doğru. Ama nasıl?

Rakiplerinize vereceğiniz linklerin müşterilerinizi o işletme veya firmalara kaptıracağınızı düşünmekte haklılık payınız var ama bu doğru bir düşünce değil. Link inşası çok önemli bir arama motoru optimizasyonu stratejisidir.

Dışarıya link verme methodu web sitenizin kayda değer olduğunu ve kaynak olarak güvenilebileceğini gösterir.

Kesinlikle ama kesinlike inanılmaz bir değere sahip içeriklerin olduğu sayfalara link vermeniz gerektiğini unutmayın. Bu çok etkili bir SEO pratiğidir.

Bunu şöyle düşünmek gerekir, büyük yazarlar, şairler, felsefeciler ve benzerleri her zaman kendilerinden önceki büyük isimlere atıfta bulunurlar. Bunu yapmak onları sadece daha da yukarı taşır. Bu sizin web siteniz için de geçerlidir.

Bu yöntem arama motorlarının saygısını kazanmak için harika bir yoldur.

Outlink ayrıca influencer blog yazarına bir bildirim olarak da gidecektir. Eğer onların işine yarayacak bir içerik oluşturduysanız onlar da size backlink verebilirler.

- Backlink

Backlink diğer web sitelerinin size verdiği outlink'lerdir. Tavsiye edilen web siteleri arama motorları tarafından ödüllendirilir.

Eşsiz, kaliteli ve etkileşimli içerik üretmek insanların içeriğinizi paylaşması veya ona outlink vermesi ile sonuçlanır.

- Dahili Link

Web siteniz içerisinde diğer içeriklerinize link vererek insanları web sitenizde tutun ve daha fazla trafik kazanın.

Çakra 10: Mobil Uyumlu Olun

Google'ın açıklamalarına göre, yapılan aramaların yarısından fazlası mobil cihazlardan yapılıyor. Hitwise'ın yayınlamış olduğu en sonra raporlara göre, mobil cihazların arama yapmak için kullanılması göz ardı edilemez ve insanlar cep telefonları üzerinden yaptıkları araştırmalarda çok daha fazla kelime kullanıyorlar.

vhizo on mobile and macbook air

Bir web sitesi mobil uyumlu olmak zorundadır. Dünyanın gittiği yön budur. Sizin için iyi haber ise Vhizo web siteleri mobile uyumludur.

Çakra 11: Düzenli Olarak Üretmek ve Yenilemek

İçeriklerinizi akıcı bir ritimde üretin. Google botları da web sitenizi bu ritimde ziyaret edecektir. Haftada 2 ila 3 blog girmek en idealidir.

İçeriği taze tutmak reddedilemez bir gerçektir. Arama motorları, sonuç sayfalarını hazırlarken bir web sitesinin tazeliğini de algoritmalarına bir değer olarak dahil ederler. Sürekli yenilenen içeriğe sahip web siteleri (Wikipedia gibi), arama motorlarında statik web sitelerinden çok daha iyi performans gösterirler.

Özet

Eşsiz, kaliteli, değerli, sade ve basit olun. İnternet trafiğinizin SEO çakralarınızda süzülmesini sağlayın.

Vhizo ile hemen bugün ücretsiz web sitesi kurun

Benzer Sayfalar

SEO İçin Yapmamanız Gereken 8 Hata 2019

Arama motoru sonuçlarında gözükmek istiyorsanız oyunu kitabına göre oynamalısınız. SEO yaparken kaçmanız gerek 8 hatayı derledik.

SEO’ya Giriş 101: Google Search Console

Google Search Console, SEO ile bulunmanızı sağladığı gibi web siteniz hakkında istatistik tutmanızı da sağlar.

SSL SERTİFİKASI NEDİR ve NE İŞE YARAR ?

SSL sertifikası ya da bir diğer adıyla HTTPS protokolü web siteniz ve ziyaretçileriniz arasında güvenli bir bağlantı oluşturur ve siber suçluların bilgi çalmasını engeller.